Restauraci Curry and tikka jsme s Jardou objevili o víkendu, při návštěvě Svatoludmilské poutě. Byly jsme tu na obědě a jídlo bylo vynikající. Restaurace se nachází v Horních Počernicích, kousek od Chvalského zámku. Restaurace má své kouzlo a proto jsme se do ní o pár dnů později vrátili. Tentokrát jsme ale nejeli na jídlo, které si objednáte z jídelního lístku, ale na bufet, který tu pořádají každé úterý.
Bufet
Restaurace pořádá tuto akci každé úterý od 11 do 14 hod. Bufet je formou All you can eat – můžete toho sníst kolik chcete, jen si nesmíte nic odnést domů. Určitě tedy nechoďte najedení, ať máte dostatek místa:-D.
Jak to probíhá
Po příchodu nás přivítala paní, která nás na tento bufet o víkendu pozvala. V restauraci byli 4 další lidi a další 2 pak na venkovní zahrádce.
Nic se neobjednává – jen si vezmete velký kovový talíř, který je u stolu s jídlem a jdete si nanadat. Tedy objednat si samozřejmě můžete, pokud chcete něco jiného – třeba pití, dezert nebo jiné jídlo. Jinak pití je k bufetu zdarma – tentokrát byla citrónová limonáda.
Na stole uprostřed restaurace je asi 10 vaniček s jídlem a pak ještě velký hrnec s polévkou. Některá jídla jsou vegetariánská a některá s masem. Polévka byla dýňová, většinou je prý bezmasá (to mi vůbec nevadí).
Jídla mají na stole popisek, stačí se podívat dolů na cedulku, kde se dozvíte o jaké jídlo se jedná. Pokud je u toho paprička, je to pálivé.
Na výběr bylo Tandori kuře, Pečená zelenina, Chana dál (z cizrny), naan, rýže, biryani a pár dalších jídel. Měla jsem si to zapsat, než jsem dojela domů, protože jsem samozřejmě všechny názvy zapomněla. Indické jídlo si bez naanu nedovedu představit, proto mě trochu mrzelo, když na mě zbyl poslední kousek. Je ale možné, že to postupně doplňují anebo jsem si o něj měla říct.
První věc – když něco nevíte, ptejte se. Já jsem nikdy nebyla na All you can eat akci a tak jsem se na to ptala kamarádky. Řekla mi, že si musím nandat všechno na jeden talíř a už si pak nesmím jít přidat. Že by se to prý restauraci nevyplatilo, kdyby si lidé chodili přidávat. Po příchodu jsem si tedy na talíř nandala od všeho něco. Kdyby bylo po mém, raději bych si nandala jedno nebo dvě jídla, přílohu a pak se vrátila zase pro jiné. Během jídla jsem si všimla, že je to úplně jinak. Všichni to dělali tak, jak jsem si to původně myslela já. Nandají si jedno jídlo a pak si jdou přidat.
Nově příchozí paní byla také nováček a rovnou se zeptala, jak to tedy je a hádejte co se dozvěděla. Přidávejte si a vracejte se kolikrát chcete! To jsem trubka, že jsem se nezeptala:-D. Alespoň to ale vím pro příště. Až někam zase půjdu a nebudu si jistá, rovnou se zeptám.
Ochutnala jsem od všeho něco. Kdybych měla říct, co mi chutnalo nejvíc, tak to byl rozhodně chléb naan, chana dál, také kuřecí maso v omáčce (název jsem bohužel zapomněla). Výtečná byla i zelenina, kde byl lilek, růžičková kapusta a brambory. Nenapadlo by mě tuhle zeleninu spojit dohromady a podávat tímto způsobem, a přitom je to vynikající. Ochutnala jsem i Tandori kuře – kousky kuřete pečené v tandori troubě.
Snad jako jediná jsem si utrhla chléb naan a nabírala s ním dál i ostatní jídla namísto příboru. V restauraci jsem byla jediná (já prostě vždycky musím jít proti proudu:-D). Ostatní si dali jen rýži a vše jedli z příborem. Když já už jsem za ty roky zvyklá na to, že se Indie příborem nejí a příborem bych si jídlo pořádně nevychutnala. Neumím to popsat, ale rukama je to prostě jiné:-).
Výhoda je, že si na talíř můžete dát cokoliv k čemukoliv a hodí se to k sobě. Nevím, jak to dělají, ale opravdu se to k sobě hodí. Mě se to na talíři trochu smíchalo a opravdu to k sobě všechno ladí😊.
Cena bufetu
Platili jsme 199Kč za každého. Paní z restaurace nám říkala o víkendu, že to bylo dříve levnější, ale protože teď dělají i maso, je to 199Kč. U vchodu ale bylo napsáno, že pokud si dáte pouze vegetariánská jídla, platíte 149Kč, tak teď nevím, jestli je cena jednotná anebo platí co je u vchodu. No já si každopádně maso nenechám ujít, protože je vynikající. Miluju ty velké kostky kuřecího masa v omáčce i samotné maso pečené v tandori peci. Mňam!
Záleží na vás, kolik toho sníte. Vedle nás byli mladí kluci, docela hubení a ty se tedy ládovali. Talíř na bufet je dvakrát větší než běžný talíř a oni si ho narvali k prasknutí a ještě si šly několikrát přidat. Ne že bych na ně koukala, ale seděli přímo přede mnou, tak to nešlo přehlédnout. Já jsem přitom spíše jen tak ochutnala od každého trochu. Nejsem zvyklá jíst moc a už vůbec se nechci přecpávat jen proto, že není omezené množství. Já jsem určitě snem každé All you can eat restaurace. Můžu toho sníst kolik chci a sním sotva jednu poloviční porci:-D.
Cena mi přijde příjemná. Předtím jsme tu za 1 jídlo s přílohou platili okolo 300Kč, takže k ceně opravdu nemám co dodat😊. Bufet se rozhodně vyplatí.
Jídlo je vynikající a personál moc příjemný, celou dobu se o nás starali, a dokonce se i ptali, jestli nám chutnalo.
Tenhle bufet je podle mě nejen možností, jak se pořádně nadlábnout, ale také možnost, jak poznat indickou kuchyni. Paní nám říkala, že se snaží dělat jídla, která v jídelním lístku jinak nenajdete a neustále je obměňovat. Můžete tedy ochutnat různá jídla a zjistit, co vám chutná a co ne. Pak až půjdete do této nebo jiné restaurace na oběd či večeři, už budete vědět, co si objednáte. Za mě rozhodně jako přílohu naan, protože ten tu dělají fantastický! Doma ho také dělám, ale tandori trouba mu dodá tu správnou kouřovou chuť:-).
Jídlo jsem si užila. Byl to pro mě zážitek ochutnat tolik jídel najednou. Nikdy jsem 10 různých jídel najednou nesnědla a tady to jde aniž byste museli sníst celou porci od každého:-D. Tolik chutí a vůní na jednom talíři…musíme se sem zase brzy vrátit. Jarda zvládnul celý tác jídla a ještě si šel přidat. Oba jsme tedy z restaurace odcházeli maximálně spokojení.
- Parkování: na parkovišti v objektu u chvalského zámku. Pokud tu není nějaká akce, je zdarma. Nebo pak ještě naproti za autobusovou zastávkou Chvaly se dá také zaparkovat.
- Prostředí: Příjemné, pěkná výzdoba. Není to úplně v indickém stylu, jak byste asi čekali. Část restaurace je spíše tak staročesky zařízená (různé staré kuchařské náčiní a tak). Hudba hrála indická, ne moc nahlas.
- Personál: Moc milý. Je tam paní, která i když je sama, stále se usmívá a pravidelně se ptá hostů, jestli něco nepotřebují. S jídlem vám poradí, pokud něco nevíte nebo se chcete na něco zeptat. Potkali jsme se i s kuchařem. Ten se na nás usmíval a také na nás působil moc příjemným dojmem.
- Jídlo: Skvěle dochucené, velký výběr, pálivé i nepálivé, vegetariánské i masové pokrmy – vybere si každý. Pití a polévka zdarma jako součást bufetu.
- Cena: 199Kč
- Wc: v restauraci
Buďte první, kdo článek okomentuje.