Nedávno jsme zavítali do obchodu Les a Louka na Praze 6 (Veleslavín). Mají tu širokou nabídku zvěřinových produktů, ale také přeštické vepřové, sušené maso Biltong a další. Maso pochází z ekologického chovu.
Já jsem zvěřinu již párkrát ochutnala, jenže to nedopadlo dobře – nechutnala mi. V prodejně mi ale vysvětlili, proč to tak bylo a v čem je jejich maso jiné. Rozhodla jsem se, že dám zvěřině ještě jednu šanci:-).
Tentokrát se podíváme na utopence ze zvěřiny (vše je od Les a louka, sami si je vyrábí). Já utopence miluju, zajímalo mně tedy jaký to bude rozdíl. Na výběr je více druhů, s Jardou jsme se okamžitě shodli na těch pikantních.
Balení: 320 gramů
Cena: 105Kč
Složení: Utopenci jsou vyrobené z pikantních zvěřinových špekáčků (mix daněk a divoké prase). V nálevu jsou také feferonky, kapie, koření a cibule:
Více info na www.lesalouka.cz
Ochutnala jsem a mile mně překvapili. Stačilo jediné kousnutí a já věděla, že to bude moje krevní skupina:-). Maso je trochu sladší, to už zvěřina bývá. Vše je skvěle vychucené. Ideální chuťovka k pivu a chlebu. My jsme doma neměli ani chleba ani pivo, takže jsme je snědli jen tak, rovnou ze sklenice a na posezení:-D.
Sice chybělo pivo i chleba, hlavní ale je, že nám chutnalo. Příště to napravím a to pivo si k nim koupím:-).
VIDEO ochutnávka:
Jarda taky ochutnal:-)
Buďte první, kdo článek okomentuje.