Ochutnávka Biltongu Les a louka

autor: | 11. 10. 2022 | Ochutnávky | 0 komentářů

S Jardou jsme navštívili obchůdek Les a louka, který má v nabídce maso z vlastního ekologického chovu a také různé masové produkty z něj jako jsou utopenci, párky a další. Najdete tu i zvěřinu a dokonce i zvěřinové utopence, paštiky… Samotnému obchůdku bych se chtěla věnovat v samotném článku.

Domů jsem si přivezli plnou tašku masa, zvěřinovou paštiku, různé párečky a klobásky a také utopence (také ze zvěřiny). Co jsme tam nemohli nechat je sušené maso – Biltong. Oba sušené maso milujeme, chtěli jsme tedy vyzkoušet i tohle.

O Biltongu LES A LOUKA

Hovězí Biltong Les a Louka je maso sušené podle africké receptury. Suší se maximálně při 35 stupních, tudíž zůstane krásně vláčné. Díky nízké teplotě si zachová i více živin.

 

Váha: 30 gramů

Cena: 85Kč

 

Zadní strana biltongu – složení:

 

Rozdíl mezi Biltongem a jerky?

Biltong: Krájí se na silné pruhy, marinuje se ve směsi vinného octa a koření po dobu minimálně 24 hodin. Sušší se při max. teplotě 35 stupňů. Trvá to minimálně 4 dny. Takto nasušené maso si zachová více živin. Textura je šťavnatá.

Jerky: Krájí se na slabé tenké plátky, také se nakládá.  Sušší se při teplotě okolo 70 stupňů 8-12 hodin. Výsledné maso je více žvýkavé a má méně živin, než právě biltong. 

 

Tip: V nabídce mají i dančí BILTONG

 

Ochutnávka:

Sušené maso miluju. Tedy dříve jsem ho moc nemusela, ale Jarda si ho pořád kupoval a tu lásku k němu na mně přenesl:-). Ted už si ho taky kupuju a to dost často:-D.

Biltong jsem mám dojem neměla ani jednou. Překvapilo mně svou šťavnatostí a bohatou chutí. Je velice jemné a snadno se sní. Možná až moc snadno…vzhledem k tomu, že ho dlouho nežvýkáte, zmizel sáček během pár chvil:-D. Příště to bude chtít vzít alespoň 2 balení.

Jarda byl nadšený, já také. Oba dáváme 10/10 bodů! Určitě se musím vrátit pro další nášup. Maso je u firmy Les a louka docela novinkou. Bylo by skvělé, kdyby časem nabízeli i různé příchutě, například medové, s pepřem nebo s chilli.

 

VIDEO Ochutnávka:

 

Buďte první, kdo článek okomentuje.

Pište, diskutujte...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ochutnávám červy!

Ochutnávám červy!

Hmyz je potravinou budoucnosti, rozhodla jsem se tedy, že ochutnám co mě jednou čeká:-D. Nikdy předtím jsem hmyz nejedla. Tedy určitě jsem jako dítě něco vyzkoušela a v ovoci nebo zelenině taky něco jistě bylo, ale to je vše. Jedlý hmyz...

číst více
Pepis shop

Pepis shop

Víte, jak ráda ochutnávám nové potraviny. Proto když jsem objevila eshop Pepis, který prodává americké, asijské a další zajímavé potraviny z celého světa, neodolala jsem a musela si objednat. Stránka na mě vyskočila na...

číst více
Svatojánské ořechy

Svatojánské ořechy

Tentokrát jsem se rozhodla ochutnat něco hodně zajímavého - svatojánské ořechy. Sama jsem netušila, co tento název znamená, takže jsem si o tom něco zjistila.   Co jsou to svatojánské ořechy? Jedná se o zelené ořechy (nezralé), které...

číst více
Secret Link