Chipsy nekupuji zrovna často, vlastně skoro vůbec. Jediné, co si občas dám jsou nachos v kině😊. Při nákupu v Bille jsem si při cestě k pokladně ale všimla hodně zajímavých chipsů od firmy Lays. Jsou s chilli a limetou a to znělo zatraceně dobře. Nevím proč, ale oslovily mě a dokonce natolik, že jsem si je doma musela hned otevřít😊.
Chipsy jsou vroubkované a jak na obalu uvádí z pravých brambor. Já jsem nechápala, proč to tam uvádí, ale několik z vás mě na TT informovalo, že chipsy často z brambor nejsou (zajímalo by mě z čeho tedy jsou:-D). Kombinace limety a chilli je má oblíbená, hodně jí používám když dělám mexickou kuchyni. Funguje to i v tomto případě.
Chipsy jsou slané, kyselé, pálivé…prostě dobrota. Třeba chipsy s octem, které spousta lidí nemůžu ani cítit. Limeta mě ale nadchla. Ještě k té pálivosti – já jsem blázen do chilli a proto mě chipsy nepálily prakticky vůbec a tak vznikl tenhle nápad:
Abych pálivost dohnala a také proto, že jsem nechtěla chipsy sníst během chvilky jsem vymyslela dip.
Dip:
- Zakysaná smetana (použila jsem s vyšším obsahem tuku, má lepší chuť)
- Trochu soli
- Chilli – Já jsem sáhla do chilli od firmy Chilli doctor. Použila jsem prášek z Bird eye papriček. Trochu mi ujela ruka, ale nakonec to bylo akorát:
Příště bych ještě přidala pár kapek limety, bohužel jsem ji neměla.
Smíchala jsem to a během minutky byl dip hotový. Skvěle doplňuje chuť chipsů. Vytáhne chutě a do toho ještě ta smetanová chuť zakysané smetany. Co vám budu povídat, je to vynikající.
Hodnocení?
Jednoznačně nejlepší chipsy, které jsem kdy v životě jedla. Sice nepálí, jak bylo psáno na obalu, ale to bude tím, že jsem na chilli zvyklá. Společně s dipem vytvoří dokonalou souhru chutí a ještě vám chipsy zaženou hlad, protože dip je docela sytý.
Nevím proč jsem je naposledy v Bille neviděla, asi byly vyprodané. Snad je tam zase brzy budou mít, protože mám koupené vše na chilli dip (dokonce i limetu) a už bych si na nich zase chtěla pochutnat:-D.
Buďte první, kdo článek okomentuje.