Tentokrát jsme zavítali do obchůdku Les a louka na Praze 6 – Veleslavín.
Les a louka je malá rodinná firma, která se věnuje ekologickému chovu. Zvířata stráví celý život na louce a tak by to taky podle mně mělo být. Jejich nabídka vypadala velice lákavě a hlavně je mi blízké jejich myšlení. S Jardou jsme si tedy udělali výlet do Prahy:-).
Co v obchůdku najdete?
- široká nabídka zvěřiny (původ je z jejich revírů CHKO Kokořínsko a CHKO české středohoří, o který se sami starají)
- přeštické vepřové
- v nabídce je maso chlazené i mražené
- sušené maso Biltong
- čabajky
- maso na burgery
- vývar
- škvarky, sádlo
- zvěřinoví utopenci, zvěřinové salsiccias, kančí pršut, zvěřinová paštika
- salámy, chorizo, párky, špekáčky….
a mnoho dalšího (více ve videu)
Já jsem si okamžitě zamilovala jejich sušené maso Biltong, je naprosto vynikající!
Dále jsme ochutnali pikantní utopence ze zvěřiny. Neskutečná dobrota k pivu. S Jardou jsme si vzali vidličku a snědli je prostě jen tak!
Zvěřinové salsiccias:
Já jsem nikdy zvěřinu neměla ráda, měla jsem s ní špatné zkušenosti. Nechutnala mi. To jsem také řekla, když jsme si s paní v obchůdku povídali o tom, co si vybereme. Nakonec mně přesvědčila, že mám vyzkoušet tu jejich zvěřinu a sama uvidím, že je to rozdíl.
Jak to dopadlo?
Paní měla pravdu? Maso je chuťově velice jemné, i paštika a utopenci. Je to opravdu o něčem jiném. Ted už mám zvěřinu po několikáté (vše samozřejmě z Les a louka) a chutná mi. Jsem ráda, že jsem jí dala další šanci.
Klobásky s velice jemnou chutí ze kterých jde vykouzlit spousta zajímavých receptů anebo si je můžete jen tak opéct či hodit na gril.
Já jsem dala na plech zeleninu a k tomu klobásku nakrájenou na kolečka. Tohle je výsledek:
Druhý den jsem pak ze zbytku klobásek udělala takovou zeleninovou směs na pánvi a k tomu dala opečenou salsiccii:
Hovězí párky
Hned po prvním kousnutí je poznat, že je to kvalitní párek. Paní v obchůdku nám říkala, že neobsahují lepek ani podobné suroviny, kterými se dohání nízký obsah masa. Jsou to poctivé hovězí párky a na chuti je to dost znám.
Příště bych chtěla vzít špekáčky a opéct si je na ohni. Ty, co jsem kupovala v supermarketu u nás se nedají jíst:(.
Zvěřinová paštika
Zvěřinovou paštičku jsem sladila s brusinkami a udělal z nich skvělou svačinku:
Přeštické vepřové
Již jsem slyšela, že přeštík je takový rolls royce mezi prasaty, ale ještě jsem neměla možnost ho vyzkoušet. Maso mně překvapilo svou šťavnatostí a chutí o jaké se mi ani nesnilo. škoda, že obchod nemám zrovna po ruce…i tak si tam pro maso zase dojedu, protože to za to stojí.
Vepřová plec stojí 245Kč kilo, v nabídce mají i panenku, kýtu…
Tady je ochutnávka masa:
Jak vidíte, výlet se vyplatil. Vše, co jsme si dovezli domů bylo vynikající. Sice to mám do obchodu dál, ale za tu cestu to stojí. Kdyžtak ještě mají prodejnu na Mělníku, kdybyste to někdo měl blíže:-).
Ještě jsem chtěla zmínit ceny- vzhledem k tomu, že je vše z ekologického chovu, bez lepku apod., čekala jsem cenu podstatně vyšší. Byla jsem tedy mile překvapena.
Buďte první, kdo článek okomentuje.