Restaurace Curry and Tikka

autor: | 25. 9. 2021 | Restaurace | 0 komentářů

Do restaurace Curry and Tikka jsme s Jardou zavítali úplnou náhodou. Co jsme si objednali a jak nám chutnalo?

 

Každý rok jezdíme na Svatoludmilskou pouť. Pořádá se v Horních Počernicích, kousek od Chvalského zámku. Na stejné místo jezdíme i na Čarodějnice a různé další akce. Dokonce i můj bratránek tu měl svatbu. Byla jsem tu už tolikrát, že už to ani nespočítám. Poprvé asi v 16 letech, kdy jsem se vydala s kamarádkami právě na Čarodějnice. Nikdy jsem na žádné akci mimo naše město nebyla, takže to pro mě byl pořádný zážitek. Byla jsem tomto místě už hodně krát a proto nedokážu pochopit, jak jsem si mohla nevšimnou indické restaurace Curry and tikka. Já indickou kuchyni miluju a Jarda také. Jak to, že jsme ji přehlédli? Ve stejném areálu jsou ještě další 3 restaurace.

Původně jsme vyrazili na pouť. Prošli jsme si stánky, Jarda mi vystřelil plyšového jednorožce a koupili si pár sladkých dobrot. Pouť ale není moc velká – z atrakcí je tu jen střelnice a dětský kolotoč. Možná kdybychom měli děti, tak tu strávíme delší čas, ale takhle jsme to prošli docela rychle. Bylo odpoledne, ještě jsme od rána nic nejedli a ani jeden jsme nechtěli čekat, až doma něco uvařím. Proto jsme si obešli areál a vybírali, kam se půjdeme najíst.

Objevili jsme tu indickou restauraci Curry and tikka. Trochu mě zmátl název nad dveřmi, kde je napsáno Špejchar a to zní spíše jako nějaká staročeská restaurace.

No staročeská není, je to opravdu indická restaurace Curry and tikka. Po příchodu nás čekalo jedno velké překvapení – byli jsme tam sami! Ještě nikdy jsem v restauraci nebyla sama, myslela jsem, že mají zavřeno a raději se paní zeptala, jestli vaří. Uvítala nás s úsměvem a hned nám přinesla menu. Víte, kolik by stálo pronajmout si celou restauraci jen pro sebe? No a my to měli zadarmo:-D. Tedy až na jedno vtrhnutí pána, který chtěl využít Wc pro hosty. Kdy zjistil, že je jen pro zákazníky, koupil si panáka a kopnul ho do sebe, aby si mohl odskočit a zase se odmotal pryč.

Menu restaurace

 

Jídelní lístek byl poměrně rozsáhlý. Jídla byla rozsortovaná do kategorií a u toho bylo vždy vysvětlené, co je to za jídlo. Pálivá jídla byla označená jednou či více papričkami. Jednou jsem měla kuře Vindaloo a protože vím, jak indické jídlo pálí a jaké jsem si u toho jídla zažila peklo, raději jsem se čemukoliv s papričkami vyhýbala. V nabídce byly různé druhy od každého pokrmu – Madras, Dál, Korma a mnoho dalších. Hodně zajímavé byly i předkrmy nebo dezerty. Jen mě trochu mrzelo, že ty dezerty mají jen dva, protože vím, kolik skvělých dezertů indická kuchyně má. Chyběli mi tu Jalebi, Rava Kesari, Ladu…To ale není jen tady. Většina restaurací nabízí desítky jídel a k tomu sotva jeden nebo dva dezerty.

Začali jsme tedy výběrem předkrmu – vybrali jsme si kuře Tikka a Samosy plněné masem. Od každého jedno a nějak se o to podělíme.

Jako hlavní jídlo jsem si vybrala Aloo Gobi – vegetariánský pokrm z brambor a květáku a k tomu indický chléb Naan. Doma si k jídlu dávám minimálně 5 naanů, tak jsem byla zvědavá, jestli mi ten 1 bude stačit. Stojí totiž 50Kč, takže kupovat jich 5 jsem nechtěla. Jídla v menu jsou vždy bez přílohy, tu si musíte objednat zvlášť.

Aloo Gobi 

 

Skvělé je, že u každého jídla je nejen indický název, ale také český popis o co se jedná a co jídlo obsahuje. Určitě to lidem, kteří se v indické kuchyni moc neorientují výběr usnadní. Anebo se můžete zeptat a oni vám rádi poradí. Některá jídla jsem znala, ale je tu pár dalších, které jsem ještě nevařila. Alespoň mám inspiraci, co si doma uvařit:-). Určitě bych chtěla zkusit Kormu, to je něco jako guláš s jogurtem a mandlemi, nebo pak butter chicken – kuře v máslové omáčce.

Kuřecí madras

 

Jarda si vybral kuřecí madras. To bylo hodně odvážné, protože to je pálivé. Jako přílohu zkusil parathu. To je taková placka, která se při skládání těsta promazává máslem a díky tomu těsto lístkuje.

K pití jsme si dali domácí limonádu. Má 0,5 litru, to na mě bylo docela hodně. Příště bych si asi dala jednu na půl. Když se po jídle hodně napiju, většinou se už pak nemůžu vůbec hnout a to se taky stalo:-D. Máte to tak stejně? Babička mě moc dobře znala a proto mi k jídlu nikdy nedávala pití s tím, že teprve až dojí se můžu napít. Věděla, že jak se napiju, jídlo zase nedojím:-).

No a to bych nebyla já, abych si taky nevybrala dezert. Vybrala jsem pistáciové kulfi – indickou zmrzlinu. Doma jsem se na ní chystala, tak alespoň budu vědět, jak má chutnat. Příště si dám Gulab jamun – kuličky v sirupu.

Prostředí restaurace je velice útulné

 

 

A už se to nese

Předkrmy byly vynikající oba, nemůžu se rozhodnout, který byl lepší.

Samosy jsou křupavé placky plněné masovou směsí a k tomu byla vynikající okurková raita – to je směs nastrouhané okurky s jogurtem a skvěle se k indickému jídlu hodí. Kromě toho také zmírňuje pálivost jídel. Dejte si něco pálivého a uvidíte, jak vám přijde k chuti:-D. . Kuřecí tikka byly velké kostky kuřecího masa.

Kuřecí tikka a okurková raita

 

Maso jsem si namáčela do okurkové raity a bylo to vynikající. Každý jsme si dali půlku a pak to předali druhému, aby také mohl ochutnat. Tak dobře udělané maso jsem hodně dlouho nejedla. Pečené kuřecí je často suché, tohle nebylo a ještě s tou raitou k tomu..

Jídlo nám přinesli velice rychle. Byli jsme tu sami, takže neumím říct, jak dlouho to trvá při vyšší obsazenosti. Jídlo nám bylo servírované v krásných kovových miskách, přílohu v pleteném košíčku a k tomu jsme ještě dostali prázdný talíř. Asi jsme si to z misky měli přendat na ten talíř, ale nám se ty misky líbily tak, že jsme to jedli rovnou z nich.

Paratha

 

Naan se nakonec ukázal jako mnohem větší než ten, jak ho dělám já. Jeden mi úplně stačil a ještě jsem se o něj podělila s Jardou. Paratha je o něco menší. Za mě určitě doporučuji naan. Je pečený v tandori troubě a to mu dodá chuť jako kdyby byl pečený v ohni.

Chléb naan

 

Jídlo můžete jíst příborem anebo nabírat kouskem utrženého naanu jako pravý ind😊.

Jarda měl jídlo opravdu pálivé a to si na to tak věřil. Když ho paní viděla, doporučila mu okurkovou raitu, která prý pálivost stáhne. Nakonec to ale dal i bez ní.

Poslední bylo kulfi. Teda v lístku je kulfu, ale já jsem se dosud setkala pouze s názvem Kulfi, tak nevím, jestli je to přepis anebo existuje více názvů. Každopádně to byla vynikající zmrzlina v roztomilém keramickém hrnečku. Byla osvěžující – s pistáciemi, šafránem a kurkumou. Oproti naší zmrzlině není kulfi našlehané. Jen se vše smíchá a dá zmrznout. Váhově hrneček kulfi vydá za velkou vaničku šlehané zmrzliny. Příjemné překvapení nakonec bylo, když mi paní řekla, že si hrneček mohu nechat. To jsem měla obrovskou radost, protože se doma na kulfi chystám, takže ji alespoň budu mít do čeho udělat. I když asi sem budu muset ještě zajít na další zmrzlinu, abych měla i pro Jardu😊.

Skvěle jsme se najedli. Porce jsou tak akorát, abyste neodcházeli jak sud, i když to jsme my i tak odcházeli, protože nejsme zvyklí na 3 chodové menu.

Cena: Celkem 820Kč

Parkování: v objektu, před nebo kousek od restaurace. Když zde není akce jako pouť apod. je parkování zdarma

Personál: moc milý, ochotný

Wc: v restauraci, čisté. Pouze pro hosty restaurace.

Prostředí: útulný restaurace s dřevěnými doplňky, dekoracemi jako je staré kuchyňské náčiní. Část dekorací je i indická a hudba také. Asi tu předtím byla nějaká staročeská restaurace nebo hospoda. Je to pěkně zařízené, cítili jsme se tu velice příjemně. Takové klidné prostředí, žádný hluk z okolí.

 

Buďte první, kdo článek okomentuje.

Pište, diskutujte...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Bufet Curry and Tikka

Bufet Curry and Tikka

Restauraci Curry and tikka jsme s Jardou objevili o víkendu, při návštěvě Svatoludmilské poutě. Byly jsme tu na obědě a jídlo bylo vynikající.  Restaurace se nachází v Horních Počernicích, kousek od Chvalského zámku. Restaurace má své...

číst více
Restaurace Chong fa jiu dian

Restaurace Chong fa jiu dian

Dneska jsme byly na třicetikilometrovém výletě na koloběžkách. Venku bylo přes třicet stupňů, takže jsme oba přijeli dost unavení. To sluníčko člověka úplně vyčerpá. Lednice prázdná, což je to nejlepší, co můžete objevit hladoví po...

číst více
Secret Link