Restaurace Roky v Rokytnici nad jizerou

autor: | 27. 8. 2020 | Restaurace | 0 komentářů

Dneska byl poslední den dovolené. Ještě jsme stihli zajet do Harrachova a dojít se podívat na Mumlavský vodopád. Taky u toho pěkně zmoknout, ale co…voda nevadí.

Naše poslední jídlo byla snídaně v Chatě Akuma, kde jsme byli ubytovaní. V 16 hodin poté, co jsme se vrátili z výletu jsme už měli pořádný hlad. Stavili jsme se vybrat peníze na náměstí. Nevěděli jsme, jestli nám po té dovolené ještě na kartě vůbec něco zbylo. Na náměstí jsme objevili pěknou restauraci – jmenuje se Roky, tak jsme už dlouho neváhali a šli do ní. Zaplatili jsme parkování (10Kč hodina) v automatu před Tescem (pozor, bere jen drobné).

Zlákala mě kuřecí roláda s bramborovým knedlíkem a zelím na tabuli před restaurací. Jardu zase jatýrka, obě jídla za docela dobrou cenu (150-180Kč). Venkovní posezení jsme vynechali, po dešti bylo ještě mokré. Šli jsme se tedy najíst dovnitř.

Stoly byli masivní, dřevěné, tak pro 6 osob. Lístek byl na velkém zalaminovaném papíru a pak ještě denní menu na papíře. To, co jsme chtěli bylo z denního menu a bylo samozřejmě vyprodané. Zbyla jen česnečka a tu jsem nechtěla.

Nabídka restaurace

 

Nabídka horkých nápojů

 

Vybírali jsme tedy ze stálého menu, když denní nabídka už nebyla. Mysleli jsme, že je to tu tradiční Krkonošská restaurace, ale nakonec se z toho vyklubala pizza a steak house dohromady. To není moc Krkonošské…Asi jsme měli hledat lépe a zjistit, kde si můžeme dát něco českého. Když jsem v Krkonoších, nemám potřebu jíst hamburger, nějak mi to do toho prostředí nesedí. Stejně tak pizza. Měli jsme velký hlad a steaky jsou dobré, tak jsme si nakonec dali steaky. Pizzu dělám doma každou chvíli a navíc jsem slyšela stížnost od chlapců vedle nás. Čekali na ní více než 30 minut a to dost spěchali. Když jim pizzu nakonec donesli, hodili ji do sebe tak rychle, že jsem to vůbec nepobrala. Proto jsme si raději vybrali něco jiného.

Obsluha přišla za 10 minut. Celou dobu stál číšník za barem, tak si nás asi nevšiml?

Oba jsme si vybrali steak se svíčkové. Jednou s bylinkovým máslem a jednou ze švestkovým dipem. Přílohu jsme zvolili steakové hranolky. Překvapilo mě, že k už tak vysoké ceně se ještě musí připočítat příloha. Samozřejmě i kečup a omáčka k masu. Už nám na to nevyšli peníze. Proto jsme si dali 1 pití na půl (colu za 48Kč), 2x steakové hranolky, 2x steaky a nic k tomu. Při čtení lístku byl zajímavý jeden text – tato jídla jsou velice náročná na přípravu a proto prosím buďte trpělivý při čekání na jídlo. Všechno jsou to přitom minutky, takže by to naopak mělo být rychlé a ne náročné. Pizza je přitom taky rychlovka.

Jídlo nám přinesli do 10 minut, což je v pohodě. Hranolek bylo dost, možná jsme měli objednat jen 1 na půl. Masa totiž bylo taky docela dost a už dopředu jsem věděla, že to nesním. Sice jsem měla pořádný hlad, ale narozdíl od Jardy není můj žaludek nafukovací:-D.

Ze steaku nakonec byli 4 medailonky, nebo steaky…K tomu rukola. Já jsem měla ještě mističku švestkového dipu a Jarda kousek bylinkového másla na mase. Bez omáčky a kečupu k hranolkám to měl dost suché, proto si ode mě odlil půlku dipu. Mistička kečupu stála 29 Kč a to mi za kupovaný kečup přijde hodně. Ještě u toho bylo napsáno velkým písmenem, že je to Hellmans a proto mi ta cena přijde opravdu přemrštěná. Vždyť je to skoro cena za celou láhev. Zeleninovou oblohu byl asi zvolila jinou. Nějaký mix zeleniny. Maso a hranolky a pár kousků rukoly. Ráda bych k tomu měla ještě omáčku a zeleninu, oboje ideálně v ceně.

Švestkový dip jsem měla poprvé a byl velmi zajímavý. Očividně tam byl nějaký alkohol, ale nepřišla jsem na to, jestli to byl bourbon nebo co. Já tohle moc nepiju, tak nevím. Hodil se i k hranolkám. Ty byly mimochodem moc dobré. Na povrchu křupavé a uvnitř měkké, přesně tak, jak mají být. Ne jako ty průhledné v Polsku.

Hned jak nám maso přinesli, věděla jsem, že je upečené moc. Číšník se nás ani nikoho kolem nezeptal, jak to chceme propéct. I když ani nevím, jestli by nám vyšel vstříc kdybychom mu naši prosbu řekly. Paní vedle prosila, jestli by mohl jednu věc v daném jídle vynechat a od odmítl s tím, že tak jak je to přesně napsané, se to musí dodržet – žádné úpravy ani náhradu. To je zajímavé, protože většinou vám vyjdou vstříc, když chcete například místo oliv na pizzu feferonky. A co když má někdo na něco alergii, to mu řeknou, že má smůlu?

Tohle je moje maso – já ho měla ještě krapet růžové. Jarda ho ale měl upečené až moc a díky tomu i suché. škoda, svíčková je tak dobrá když se správně udělá. 

 

Steaky byly well done. Ten můj byl ještě trochu růžový, Jarda ho měl ale opravdu hodně propečený a z toho neměl moc radost. On má rád maso propečené spíše rare, tedy pěkně růžové. Měli jsme hlad, tak jsme to snědli. Nechtěla jsem se tam s nikým dohadovat. Byl to konec dovolené a já jsem na to už neměla sílu. Podle mě by ale restaurace, která má jako hlavní nabídku steaky, měla steaky umět. Zaprvé se zeptat, jak je chcete propéct a za druhé, když už se neptám, je nepéct moc. Svíčková je kvalitní maso a je škoda z ní udělat podrážku od boty.

Dojedli jsme a zaplatili. Platit se tu dá i kartou.

Konečně najedení jsme se vydali na cestu domů.

Prostředí: Krásná dřevěná bouda. Hezky zařízená.

Sezení: Venku nebo vevnitř. Pro děti jsou tu i nějaké prolézačky

 

 

Ceny: Docela vysoké. Denní menu je 120-180Kč, ale jsou tam jen 4 jídla a ta byla vyprodaná. Za 2 jídla a colu jsme zaplatili 700Kč, což mi přijde dost. Navíc si musíte všechno doplácet – přílohu, omáčku a tím se cena ještě značně navýší. Miska kečupu Hellmans za 29Kč je opravdu hodně.

Nabídka: Steaky, Pizza, Denní menu (dnes krémová česnečka, kuřecí roláda s bramborovým knedlíkem), různé druhy káv od vídeňské, latte až po alžírskou, bílá horká čokoláda, borůvkové knedlíky, vafle (vypadali výborně).

Jídlo: 3 hvězdičky z 5. 1 hvězdičku strhávám za vysokou cenu a 2 pak za moc propečené maso.

Zajímavosti: Venku je akvárium se pstruhem a voliéra s papoušky

Umístění: Na náměstí v Rokytnici

Parkování: Na náměstí, před restaurací, nebo před Tescem (kde je místo). Nutno zaplatit v automatu 10Kč hodina nebo více, podle toho, jak dlouho se zdržíte

 

Hodnocení:

V restauraci se docela dobře najíte. Ovšem pokud máte rádi steaky a trochu se v nich vyznáte, pochopíte, že jim tu zrovna moc nejdou. V okolí je ale plno restaurací, kde zaplatíte mnohem méně. Teda pizza je tu levná, oproti ostatním jídlu. Stojí od 135Kč výš, což je v pohodě. Za steaky s přílohou ale zaplatíte 300Kč a pokud chcete i omáčku, tak 350. Přitom na Dvoračkách jsme se opravdu skvěle najedli a platili 300Kč za oba a to s nádherným výhledem na celé Krkonoše.

Více by se mi líbilo, kdyby to neměli tak namíchané – steaky, pizza, česká kuchyně…podle mě to přesně kvůli tomu nestíhají. Kdyby dělali jen jeden druh kuchyně, možná by to stíhali lépe. Přeci nejezdíme do Krkonoš, abysme si dali Pizzu😊.

Česká jídla si tu dáte jen jestli nebude denní menu vyprodané. Byli jsme tam odpoledne, tak snad když jsem půjdete okolo 12 hodiny by ho ještě mohli mít. Pokud půjdete na steaky, řekla bych obsluze, jak ho chcete propéct. Snad vám vyjdou vstříc. Ohledně vynechání nebo záměny něčeho v jídle totiž vstříc nevychází. Obsluha trvá na tom, že se jídla nesmí nijak upravovat.

Na pizzu určitě nechoďte, pokud spěcháte, to si dejte raději něco jiného. Na pizzu se tu čeká dost dlouho. Nealko nápoje se docela prodraží (48Kč). Na druhou stranu je to dovolená, tak se ty vysoké ceny nějak tolerují. Najedli jsme se dobře, to ano. Jen bych za ty peníze čekala o kousek víc.

Aktuality – Mám dojem, že tato restaurace byla v létě 2021 na prodej, asi kvůli situaci ohledně Covidu zkrachovala. Možná jí bude mít nový majitel a bude to už jiné. Jestli tam někdo zavítáte, budu ráda, když mi napíšete jak vám chutnalo, případně jestli se to ještě jmenuje stejně nebo zda je restaurace dokonce zavřená.

Buďte první, kdo článek okomentuje.

Pište, diskutujte...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Restaurace Curry and Tikka

Restaurace Curry and Tikka

Do restaurace Curry and Tikka jsme s Jardou zavítali úplnou náhodou. Co jsme si objednali a jak nám chutnalo?   Každý rok jezdíme na Svatoludmilskou pouť. Pořádá se v Horních Počernicích, kousek od Chvalského zámku. Na stejné místo...

číst více
Bufet Curry and Tikka

Bufet Curry and Tikka

Restauraci Curry and tikka jsme s Jardou objevili o víkendu, při návštěvě Svatoludmilské poutě. Byly jsme tu na obědě a jídlo bylo vynikající.  Restaurace se nachází v Horních Počernicích, kousek od Chvalského zámku. Restaurace má své...

číst více
Restaurace Chong fa jiu dian

Restaurace Chong fa jiu dian

Dneska jsme byly na třicetikilometrovém výletě na koloběžkách. Venku bylo přes třicet stupňů, takže jsme oba přijeli dost unavení. To sluníčko člověka úplně vyčerpá. Lednice prázdná, což je to nejlepší, co můžete objevit hladoví po...

číst více
Secret Link